Neptunus

Op 24 juni werd de Rijnkadehaven geopend. Aquafauna zou hier een grote rol spelen tijdens het openingsmoment door Burgemeester Christiaan van der Kamp. De mannen van de organisatie hadden eerst Maxima gevraagd de haven te openen maar zij had andere bezigheden. Toen Van de Kamp gevraagd. Hij zei ”Oké ik wil het wel doen maar ik ben geen lintenknipper, ik wil spektakel….” Nu als de Burgemeester spektakel wil dan kan hij spektakel krijgen natuurlijk! Na veel overleg met Kees Verheul kwamen we tot een mooi plan: De Burgemeester als de god Neptunus uit het water laten komen en de haven laten openen! Tot grote schrik van de organisatie meldde de Burgemeester zich een paar dagen voor de opening af wegens een hardnekkige beenblessure. Alle partijen teleurgesteld natuurlijk!

Veel geregeld en uiteindelijk Frans Blom als begeleidend duiker en Ton van Schaik als Neptunus gestrikt. Vooraf geoefend met de duikers en Kees had een prachtige drietand en kroon gemaakt.

Op zaterdagochtend gleed statig de prachtig versierde zeilboot van Kees richting de haven. Aan de zijkant, niet zichtbaar vanaf de steiger, lagen Frans en Ton in het water.

Op een teken gingen ze onder water en vlak bij de kade kwam Ton, eh ik bedoel Neptunus, boven water. Compleet met drietand en grote grijze baard. Een prachtig gezicht. Neptunus wisselde nog een woordje met de Burgemeester en ging daarna weer te water waar hij begeleidt door Frans weer terug ging naar de boot van Kees.

Later aan het einde van de middag liep er een sip kijkend echtpaar op de kade en kwam naar mij met de vraag: “Bent u van de duikvereniging?” En toen kwam de aap uit de mouw: de dame had haar telefoon in het water laten vallen en of er een duiker zo aardig zou willen zijn….Op de telefoon staan filmpjes en foto’s van mijn gisteren getrouwde zoon….Paniek bij die mensen natuurlijk! Ton van Schaik gebeld en hij was wel bereid even naar de haven te komen met zijn uitrusting. En na enig zoeken vond Ton natuurlijk de telefoon. Een heftig moment want de dame was zeer emotioneel geraakt na het vinden. Ze wilden Ton een geldbedrag geven als dank. Maar zei Ton: “Ik hoef niets maak maar een gift over aan Aquafauna!”

’s Avonds gelijk maar een e-mail gestuurd met ons bankrekeningnummer. De volgende dag kregen we een lange welgemeende e-mail met veel dank-je- wels.

Veel dank aan allen die hebben meegeholpen om de dag te laten slagen. En het was ook een prachtige promotie voor onze vereniging!

Leendert Spijker

 

Zonovergoten Rabo Fietstocht 10 juni


Met 16 personen zijn we de tocht van 30km vanuit Bodegraven gestart. De route leidde ons langs de Rijn naar de haven van Woerden. Het bleek ook nog eens de havendagen in Woerden te zijn. Prachtig al die oude boten en stoommachines! Vervolgens zijn we voor de pitsstop en stempel bij de Rabobank in Woerden beland. Bij een heuse barrista konden we uit een diversiteit van luxe koffie’s kiezen. Door de schitterende natuur van Waarden en Driebruggen zijn we terug gefietst naar Bodegraven.

Het was een super gezellige tocht met elkaar en hebben we ook nog eens minimaal 360€ voor onze club bij elkaar gefietst.

Bedankt allemaal voor de gezelligheid en Rob ook voor de coördinatie.

Nieuwjaarsreceptie

Na alle chocoladeletters, kerstdiners en oliebollen is het weer tijd om met elkaar het nieuwe jaar te vieren. Dit willen we graag doen op 7 januari 2017. Iedereen is welkom in het recreatiebad van zwembad De Kuil vanaf 16:30 voor een tropical zwem party! Neem je partner en kinderen ook mee! 

Na de zwem party is het vanaf 18:00 tijd voor de afterparty in de Zwamkuil.Uiteraard word er voor een hapje en drankje gezorgd. 
Zie je dan!!

Onderwatersport Aquafauna Bodegraven