NIEUWJAARSRECEPTIE

Beste leden,

Hierbij nodigen wij jullie en jullie partner van harte uit om met ons het nieuwe jaar goed te starten met een hapje, een drankje en leuke gesprekken.
De datum is donderdag 11 januari 2018, de inloop is vanaf 20:30.
De locatie is de ons wel bekende: Zwamkuil in Bodegraven

Op deze donderdag is er gewoon training van 20:00 tot 21:00. De training van het 2e uur vervalt, het zwembad gaat om 21:15 dicht! Kom voor de conditie, de leuke training of het fanatieke spel dus om 20:00. De champagne smaakt daarna nog beter.

We zien jullie graag donderdag de 11e.

Bestuur Aquafauna

HELMDUIKEN BIJ AQUAFAUNA AANSTAANDE DONDERDAG

Even een laatste reminder voor alle leden:
Nog 2 nachtjes slapen en dan is het weer zo ver.
Nee, het is dan nog geen Sinterklaas, maar er is dan wel een andere heel erg leuke activiteit!
Op donderdag 23 november as. komen de heren van “De Helmduiker” namelijk naar Bodegraven om ons te laten helmduiken in het zwembad.
Er wordt 2x een briefing gegeven: om 20:00 uur en om 21:00 uur.
De briefing moet je bijwonen om met de helmen te mogen duiken.
Zorg er daarom voor dat je op tijd in het zwembad bent!
Voor meer info zie het nieuwsbericht van 9 november

.

Tot donderdag!
Paul Zintel…>

Helmduiken bij Aquafauna in Bodegraven

Op 23 november as. zal Kees de Jonge van “De Helmduiker” weer bij ons langs komen om te gaan helmduiken in het zwembad.
Het helmduiken is ondertussen een regelmatig terugkerend evenement bij Aquafauna. De laatste keer was in 2014. Hiervan is nog e.e.a. te vinden op Youtube:

Filmpje 2011

Ze zullen 2 bronzen “Dutch Diving Helmets” en 1 plastic helm meenemen. Deze helmen zijn aan de onderkant open zodat je deze eenvoudig kunt op- en afzetten. Vanaf de oppervlakte wordt constant lucht in de helmen geblazen. Dit door middel van perslucht of een ouderwetse handpomp. Met deze helmen op kun je vrij over de bodem wandelen.

Wie doet er mee!?

Alle leden kunnen en mogen meedoen, een duikbrevet is niet nodig! Ook de jongeren onder ons kunnen hiermee onderwater, dit onder begeleiding van een duiker om mee te helpen met het ondersteunen van de helm. Niet-leden kunnen die avond niet meezwemmen.

PS: Niet iedereen kan tegelijk met de helmen duiken. Daarom zal er naast het helmduiken ook les worden gegeven aan de andere kant van het zwembad.

Briefing

Er wordt 2x een briefing gegeven: om 20:00 uur en om 21:00 uur.
De briefing moet je bijwonen om met de helmen te mogen duiken. Zorg er daarom voor dat je op tijd in het zwembad bent!

Uiteraard zijn tijdens dit evenement ook toeschouwers en “fotografen” van harte welkom om dit te komen bekijken en om vast te leggen voor later. Mocht je een onderwater (film)camera hebben dan kun je die meenemen.

 

Voor meer info zie: www.dehelmduiker.com of www.dutchdivinghelmets.com

Neptunus

Op 24 juni werd de Rijnkadehaven geopend. Aquafauna zou hier een grote rol spelen tijdens het openingsmoment door Burgemeester Christiaan van der Kamp. De mannen van de organisatie hadden eerst Maxima gevraagd de haven te openen maar zij had andere bezigheden. Toen Van de Kamp gevraagd. Hij zei ”Oké ik wil het wel doen maar ik ben geen lintenknipper, ik wil spektakel….” Nu als de Burgemeester spektakel wil dan kan hij spektakel krijgen natuurlijk! Na veel overleg met Kees Verheul kwamen we tot een mooi plan: De Burgemeester als de god Neptunus uit het water laten komen en de haven laten openen! Tot grote schrik van de organisatie meldde de Burgemeester zich een paar dagen voor de opening af wegens een hardnekkige beenblessure. Alle partijen teleurgesteld natuurlijk!

Veel geregeld en uiteindelijk Frans Blom als begeleidend duiker en Ton van Schaik als Neptunus gestrikt. Vooraf geoefend met de duikers en Kees had een prachtige drietand en kroon gemaakt.

Op zaterdagochtend gleed statig de prachtig versierde zeilboot van Kees richting de haven. Aan de zijkant, niet zichtbaar vanaf de steiger, lagen Frans en Ton in het water.

Op een teken gingen ze onder water en vlak bij de kade kwam Ton, eh ik bedoel Neptunus, boven water. Compleet met drietand en grote grijze baard. Een prachtig gezicht. Neptunus wisselde nog een woordje met de Burgemeester en ging daarna weer te water waar hij begeleidt door Frans weer terug ging naar de boot van Kees.

Later aan het einde van de middag liep er een sip kijkend echtpaar op de kade en kwam naar mij met de vraag: “Bent u van de duikvereniging?” En toen kwam de aap uit de mouw: de dame had haar telefoon in het water laten vallen en of er een duiker zo aardig zou willen zijn….Op de telefoon staan filmpjes en foto’s van mijn gisteren getrouwde zoon….Paniek bij die mensen natuurlijk! Ton van Schaik gebeld en hij was wel bereid even naar de haven te komen met zijn uitrusting. En na enig zoeken vond Ton natuurlijk de telefoon. Een heftig moment want de dame was zeer emotioneel geraakt na het vinden. Ze wilden Ton een geldbedrag geven als dank. Maar zei Ton: “Ik hoef niets maak maar een gift over aan Aquafauna!”

’s Avonds gelijk maar een e-mail gestuurd met ons bankrekeningnummer. De volgende dag kregen we een lange welgemeende e-mail met veel dank-je- wels.

Veel dank aan allen die hebben meegeholpen om de dag te laten slagen. En het was ook een prachtige promotie voor onze vereniging!

Leendert Spijker

 

Zonovergoten Rabo Fietstocht 10 juni


Met 16 personen zijn we de tocht van 30km vanuit Bodegraven gestart. De route leidde ons langs de Rijn naar de haven van Woerden. Het bleek ook nog eens de havendagen in Woerden te zijn. Prachtig al die oude boten en stoommachines! Vervolgens zijn we voor de pitsstop en stempel bij de Rabobank in Woerden beland. Bij een heuse barrista konden we uit een diversiteit van luxe koffie’s kiezen. Door de schitterende natuur van Waarden en Driebruggen zijn we terug gefietst naar Bodegraven.

Het was een super gezellige tocht met elkaar en hebben we ook nog eens minimaal 360€ voor onze club bij elkaar gefietst.

Bedankt allemaal voor de gezelligheid en Rob ook voor de coördinatie.

Onderwatersport Aquafauna Bodegraven