Nieuwjaar kaarsjesavond

Vorige week deed Kees een bijzondere oproep. “Kom allemaal zwemmen aanstaande donderdag”. “Een nieuwe start, een nieuw soort training… “. Wat zou dat betekenen zullen de meeste wel gedacht hebben. Afgelopen donderdag was het dan zover.

De les van Kees begon in eerste instantie niet bijzonder. Inzwemmen, over de beweegbare bodem lopen, allemaal niets nieuws. In het tweede uur zelfs de 5 minuten borstcrawl. Was dat dan het nieuwe soort training?

Al snel daarna kwam Kees aangelopen met een voorraadje lege glazen potjes. Het type waar van die doperwtjes in hebben gezeten. Hij en Tineke moeten afgelopen tijd wel veel van die potjes erwten hebben gegeten om zoveel potjes te kunnen sparen…

Kees en de potjes

Maar goed, creatief en handig als Kees is, waren de deksels van de potjes gemodificeerd met een stuk draadeind, moeren en daaromheen nog een touwtje. De potjes moesten open gedraaid worden om er een kaarsje in te doen. Voorzichtig natuurlijk, want ook elektrische waxinelichtjes kunnen niet tegen water.

Een aantal zwemmers had al nieuwsgierig gevraagd of Kees bij het zwembad was gaan werken. Hij had namelijk een portofoon aan zijn zwembroek hangen. Toen potjes dicht zaten, de kaarsje brandden en ze in het water dreven bleek waarom. Zo kon hij opdracht geven de lichten van het zwembad uit te doen.

Wat was dat een mooi gezicht om zo in het zwembad alleen wat drijvende lampjes te zien. Er moesten een aantal opdrachten gedaan worden met de lampjes, zoals het bevestigen van een loodblok aan het touwtje en het lampje steeds verder onderwater brengen en terug onderwater zwemmen.

Een onderwater kaars

Halverwege de training moest er van de lampjes een cirkel gemaakt worden. Iedereen moest achter z’n lampje gaan staan op de bodem en elkaar “Happy New Year” wensen.

Als laatste opdracht werd er een groot bord te water gelaten met de tekst “Gelukkig Nieuwjaar!”. Hierbij moesten de leden in een andere taal een nieuwjaarsgroet bij schrijven. Gelukkig werden we geholpen door een kaart die Kees gemaakt had met de nieuwjaarsgroet in vele talen. Maar goed dat de trainer ook een talenknobbel heeft.

Als laatste kon een originele groepsfoto natuurlijk ook niet ontbreken!

Kees erg bedankt voor deze originele leuke training!

Geef een reactie