Nieuwe lesroosters beschikbaar & Najaarsmarkt

Paul heeft weer nieuwe lesroosters gemaakt die jullie kunnen inzien vanuit het ledengedeelte. Alle trainers alvast bedankt voor jullie inzet!

Ook zijn er nieuwe Aquanaut diploma’s beschikbaar

Bereikbaarheid zwembad as donderdag

Donderdag 12, vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september is er geen parkeergelegenheid bij Sportcentrum De Kuil vanwege de Najaarsmarkt. Beat Up gaat er een podium bouwen welke gedurende deze dagen gebruikt gaat worden om er weer een mooi feest neer te kunnen zetten. Een alternatief om uw auto te parkeren is achter De Meent. 

Donderdag zwemmen in reeuwijkse plas

Aanstaande donderdag gaan we snorkelen in de Reeuwijkse Plas! De watertemperatuur schijnt lekker te zijn en de weersvoorspelling zonnig, dus kom lekker zwemmen en spelletjes doen in het buitenwater.

We verzamelen om 19.30 bij het clubhuis van de surfvereniging aan de plas. Eventueel kun je je omkleden bij de hokjes op het strand even verderop. Na afloop zijn er wat zoutjes en een drankje. Vanaf volgende week zwemmen we weer binnen.

Mocht je nou niet willen zwemmen, dan kun je oefenen op een 12 inch bike, mini fietsjes waarmee we op de najaarsmarkt een race gaan winnen tegen andere verenigingen. Als we niet winnen op snelheid, dan wel op originaliteit dus heb je een leuk idee, laat het weten!

12 inch bike

Oude rijn zwemmen 2019

De zomer is in volle gang en dat is wel te merken! Afgelopen donderdag was het de heetste (of was het de op één na heetste?) dag ooit gemeten in Nederland. Het kwik steeg tot boven de veertig graden! Gelukkig hadden wij de mazzel dat we te water konden in de Oude Rijn.

Er was een goede opkomst met veel zwemmers, want wat was het nog warm. De meesten wilden nog wel even een verkoelende duik nemen. Er waren weer genoeg attributen aanwezig om ook even mee te dollen. Opblaasbare autobanden, SUP boards en surfboards.

Na het zwemmen kon ook de innerlijke mens een beetje afkoelen met een koud biertje (of iets anders!). Het bleef nog lang warm…. zelfs de vuurkorf hoefde niet aan.

Aquafauna BBQ

Ook dit jaar is er weer een Aquafauna BBQ!

Zoals elk jaar wordt het eten, drinken en de locatie verzorgd door diverse vrijwilligers van onze club. De barbecue is ook dit jaar weer onder leiding van barbecuekoning Jim Halsey. Omdat we ons 7e lustrum (dus alweer 35 jaar Aquafauna) vieren, pakken we extra uit met luxe hapjes en drankjes.

Maar Aquafauna zou Aquafauna niet zijn als we ook wat doen met het prachtige water dat aansluit op de tuin van Gerdien en Wim. Het plan is een kano behendigheidswedstrijd te organiseren.

Denk dan aan:

  • Wie kan het snelste 7 rondjes om een boei maken?
  • Wie kan 7 x eskimoteren op 1 ademteug?
  • Wie kan het beste achteruit in”kano”parkeren?

Wie heeft een betere suggestie dan bovenstaande 3? Ideeën zijn welkom in het formulier hieronder.

We willen graag voldoende inkopen zodat iedereen haar / zijn buikje rond kan eten maar het is niet gewenst om veel weg te gooien. Daarom graag tijdig opgeven bij het bestuur via onderstaand formulier of op donderdagavond bij Rob aan de bar.

Graag tot de 29ste juni.

Meld je aan voor de BBQ!

Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor de Aquafauna BBQ 2019 of anders bij Rob aan de bar op donderdagavond

Aquafauna bikkels doen mee aan Obstacle run

Op het zomerfestival in Alphen aan den rijn heeft vandaag de obstacle run plaatsgevonden.

8 bikkels van onze vereniging hebben geklommen, gekropen, gerend en gesprongen van meer dan 40 obstakels. Alle obstakels zijn genomen, er is er geen een overgeslagen. Een extra obstakel was het weer, door de regen en de wind toch het water in. Moe maar voldaan de finish over!

Schoon en droog aan de start
Halverwege al aardig vies
Alle bikkels aan de finish

Doe mee met de Obstacle Run zaterdag 8 juni 2019

Met een team van AQUAFAUNA willen we mee gaan doen met de Obstacle Run op zaterdag 8 juni as. bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn.

Wat is een Obstacle run?

Een obstacle run is een parcours waar je onderweg zand, water en modder tegen komt, plus nog eens 40 obstakels, zoals houten muren, boomstammen, monkeybars, sloten en autobanden.

We starten om 11:45 uur en zullen dan een parcours afleggen van in totaal 8 kilometer.

Het is de bedoeling dat we elkaar helpen om als team deze obstakels te overwinnen.

Het is geen wedstrijd, er zijn geen startnummers of tijdregistratie. Het gaat erom dat je het naar je zin hebt! Het is bovendien niet verplicht om alle obstakels te trotseren, maar je probeert uiteraard wel alles te doen!

Zwemdiploma A is verplicht dus het lijkt me voor niemand van AQUAFAUNA een beletsel om mee te doen!

Kosten

De kosten voor de Obstacle Run bedragen € 30,00 per deelnemer.

Je krijgt hiervoor bovendien een T-shirt van de Obstacle Run en een medaille bij de finish.

Vanuit het bestuur van AQUAFAUNA heb ik de toezegging gekregen dat de club een bijdrage wil doen voor alle jeugdleden van € 10,00. Hierdoor betaal je als jeugdlid dus slechts € 20,00.

De minimale leeftijd voor deelname is 12 jaar.

Voor meer informatie zie: https://www.obstaclerunalphen.nl/

Meld je aub zsm bij mij of je mee zult doen, maar doe dit aub uiterlijk donderdag 9 mei as.

Aanmelden bij Paul Zintel per e-mail of per Whatsapp. Onderaan deze pagina staan Paul’s gegevens:

https://www.aquafauna.nl/event/obstacle-run-alphen-aan-den-rijn/

Voor vragen kun je Paul uiteraard ook altijd benaderen.

Ik zie je inschrijving graag tegemoet!

BRAVO les 3

Afgelopen donderdag zijn de BRAVO deelnemers weer enthousiast te water gegaan voor een nieuwe snorkelles in zwembad de Kuil.

Deze week begaven de kinderen zich meer in het diepe deel van het bad. Vanaf de kant werden de schredesprong en rol achterover geoefend om bijvoorbeeld vanaf een boot te water te kunnen gaan.

Als onderwater oefening werd de AquaKet opgelaten, een raket gemaakt van PVC buizen die je onderwater in elkaar moet bouwen. Als de raket klaar is, blaas je ‘m vol met lucht en hij schiet omhoog!

Een video uit ons archief:

Aquafauna AquaKet

BRAVO les 2

Afgelopen donderdag was de tweede les voor de kinderen die meedoen aan BRAVO. Nadat iedereen z’n spullen weer had gevonden kon de les weer beginnen.

In deze les werd er voor het eerst in het diepte gedeelte geoefend. Bijvoorbeeld voor het oefenen objecten opduiken of door een poortje heen zwemmen. De kinderen hebben het naar hun zin gehad, bekijk de foto’s maar eens!

Onderwatersport Aquafauna Bodegraven