Aquafauna is dol op spelletjes. Soms gaat het puur om uithoudingsvermogen, soms om gewoon slim spelen. Het eerste en tweede uur worden traditioneel afgesloten met een spel waarin je je overgebleven energie nog kwijt kan.

Onderwaterhockey

Onderwaterhockey speelt zich af op de bodem van het diepe gedeelte van het zwembad. (voor de ouderen en de jongere spelers spelen het in het ondiepe). Het is een zwaar en uitputtend spel maar als je het goed speelt in teamverband is het erg leuk.

De bedoeling is om de puck tegen de kant aan te duwen aan de andere kant van de breedte van het zwembad. Voor de veiligheid van je handen moet je een handschoen  aan, anders haal je je handen open aan de scherpe randjes van de zwembadtegeltjes. De puck is een schijf lood welke je met een plasticen stick vooruit duwt.

 Onderwater voetbal

Ook dit spel wordt gespeeld in het diepe van het bad. Alleen met een snorkel uitrusting kun je dit spel helaas niet spelen omdat je dan te licht bent. Met een duikuitrusting gaat het veel beter.

Aqua lacrosse

Door een bal bijvoorbeeld 10x over te gooien met een aqualacrosse stick scoor je een punt. Een Aqualacrosse stick is een bakje op een lange stok waarin precies een bal past. Je moet dus goed kunnen mikken!

De dolle wedstrijd

Het hoogtepunt van het jaar: de dolle wedstrijd! Eens per jaar organiseert een bevriende duikvereniging om beurten de dolle wedstrijd in hun zwembad. De spellen zijn ver uit eenlopend en ieder jaar weer gekker of moeilijker. De winnende club mag de wisselbeker een jaar in de kast zetten.

 

AquaKet