Donderdag 24 jongstleden is er het eerste uur een speciale Pietenles gegeven door gastrainers Tom en Nienke.

Ze hadden samen een aantal leuke oefeningen bedacht die goed bij het Sinterklaasthema pasten, maar boevendien als competitie tussen 2 “pieten teams” dienden.

De eerste oefening betrof een estafette waarbij de “leerlingpieten” staande op een vlot moesten over varen. De jury was hierbij erg streng. Als er een “piet” in het water viel moest je weer opnieuw beginnen.

Later moesten er zakjes kruidnoten aan een loodblok onder water worden verstopt waarna de andere pieten deze moesten proberen te vinden. Helaas bleken de zakjes met kruidnoten niet allemaal waterdicht. Hierdoor belandden er meerdere kruidnoten in het zwembad. Dit leek wel erg veel op iets dat rijmt om “soep”! 😉

De speciale training eindigde met een estafette met echte Sinterklaascadeaus in inpakpapier die natuurlijk droog naar de overkant moesten worden gebracht. Sommige “pieten” hadden hier moeite mee om dit droog te houden, maar dat kwam wellicht ook omdat een paar andere “pieten” erg met water spetterden.

Alle oefeningen waren zeer fysiek van aard, zodat iedereen aan het einde van speciale les aardig afgepeigerd.

Gelukkig bleken alle leerling “pieten” aan het einde van de training geslaagd voor het pieten examen. Als officiele beloning voor alle doorstane beproevingen werd er door Tom en Nienke aan allen een lekkere Sinterklaas consumptie uitgereikt. Wel viel op dat de gasttrainers aan het einde van de avond wat minder goed bij stem waren.

Al met al was het een erg leuke en creatief bedachte themales waar zowel de deelnemers als de lesgevers veel plezier in hadden.

Tom en Nienke enorm bedankt en wellicht dat jullie in de toekomst nog een keer een training willen geven?…;-)