9 april 2020.

Voor het eerste en tweede uur .

Aanvang 20.00 uur

Locatie : gewoon bij je thuis !

Badkamer training


Om als trainers goed te kunnen zien of jullie de oefeningen wel goed uitvoeren vragen we je om van je oefeningen een klein filmpje te maken en aan ons terug te sturen. Als je een huisgenoot vraagt om te filmen zorg dan dat hij/zij minstens 1,5 meter afstand houdt of dat de glazen douchewand gesloten is !!
Wij zullen van alle ingezonden filmpjes een compilatie maken en ooit eens vertonen !


Zorg dat je snorkel, masker en vinnen gereed liggen in je badkamer.
Als je warmwatervoorziening niet optimaal is of je boiler een kleine capaciteit heeft mag je natuurlijk je wetsuit of je droogpak aantrekken voordat je de badkamer betreedt. Een zwembroek of badpak is verplicht.

We beginnen met de warming up ; Zonder basisuitrusting.

Warming up


Ga onder de douche staan en open de kraan met een zacht straaltje.
– Maak 10 kniebuigingen en houd je gezicht naar beneden gericht. Strek je armen en handen zodat je je tenen kunt aanraken.
– Herhaal dit met nogmaals 10 kniebuigingen ,maar nu met gezicht naar de douchekop gericht.
– Draai nu de kraan verder open en herhaal de bovenstaande oefeningen nu met je handen naar boven . Door de hardere waterstraal geeft het effect alsof je sneller door het water zwemt…


Nu een oefening met wat minder weerstand : Draai nu de kraan net niet helemaal dicht en loop 1 minuut rondjes in de douche onder de douchekop TUSSEN de druppels door. De kunst is zo min mogelijk druppels te raken.


Trek nu je basisuitrusting aan.

Spetteroefening


Draai de kraan open zodat een harde straal op je hoofd ketst. Draai je hoofd zodanig omhoog dat je met je masker recht in de straal kijkt en daarna buig je je hoofd naar je vinnen. Herhaal dit langzaam ; 5 x in 1 minuut.
Maak in de tussentijd stampende bewegingen met je vinnen op de douchebak / badkamervloer.
Draai nu de warme kraan dicht en herhaal de oefening met alleen koud water.
Door de temperatuur mag je de bewegingen heftiger maken om energie / warmte te genereren !

Na twee minuten oefening stoppen en warmwaterkraan opendraaien.

Ga nu rechtop staan ( met basisuitrusting !) en laat zoveel mogelijk water uit de douchekop in je snorkel lopen. Als hij vol is met een krachtige luchtstoot uitblazen zodat het plafond van de badkamer ook eens goed schoon wordt.
Herhaal deze oefening 5x met een klein druppeltje shampoo in je snorkel.
Nu de waterstraal vol aan zetten , je snorkel uitnemen , vol laten lopen onder de douchekop en leeg blazen in een willekeurige richting en dit 10 x herhalen . Zorg dat alles goed onder het sop zit.
Dit is dus een soort buddy-breathen met jezelf !! Blijf ondertussen met je vinnen stampen in de douchebak of badkamervloer en wissel dit af door afwisselend met je linker- en rechtervin “schilder’bewegingen te maken..
Degene die dit met beide vinnen tegelijk voor elkaar krijgt, krijgt later van ons een speciale prijs !


Tot slot gaan we als een balletje gehurkt op de grond zitten in de overlevingshouding. ( met nog steeds de warme straal op volgas .. ) en houden onze adem voor 21 seconden in. Daarna mag je ff gaan staan en herhaal dit voor 33 en nogmaals voor 57 seconden.

Eindspel


We zijn Aquafauna en doen natuurlijk nog een spel. Omdat het een Paasles is moeten we drie ongekookte eieren bij de hand hebben :
Draai de kraan op een lekker warme stand en speel 3 minuten rugby met jezelf als tegenstander waarbij een ei als rugbybal dient en je maximaal 1 ei per minuut mag verspelen. Als het ei op de bodem gedrukt wordt dan heb je een punt gescoord. Raakt het ei het plafond of de douchekop dan heb je twee punten. Je bent dus winnaar als je vier punten hebt gescoord. Je hoeft bij dit spel geen 1,5 meter afstand tot jezelf te houden !


Of – een spelletje naar keuze, welke je misschien wel vaker onder de douche speelt met of zonder tegenstander… Dit trainingsonderdeel telt niet mee voor de beoordeling van je filmpje van de training.


Blijf fit en gezond en we hopen snel weer een mooie echte Aquafauna training te mogen beleven .
Oh ja, suggesties voor volgende trainingen en opgenomen filmpjes, (mooie foto’s van deze badkamertraining mogen ook !! ) graag sturen naar : webmaster@aquafauna.nl of per WhatsApp!


Veel plezier en succes !
Met sportgroeten
Jaap