Afgelopen vrijdag is het binnenbad van het nieuwe zwembad de Kuil opgeleverd van de aannemer aan de gemeente. De gemeente heeft het direct weer overgedragen aan de nieuwe beheerder Optisport. Voor genodigden was er een rondleiding door het nieuwe complex.

Rondleiding

De rondleiding begon in de centrale hal. De binnenkomst was door de zij-ingang, waar later de verenigingen het gebouw kunnen verlaten na sluitingstijd. In de centrale hal is er mooi zicht op het doelgroepenbad en het peuterbad. Hier zal ook een gelegenheid komen om een kopje koffie te drinken of een snack te halen. Het wordt een volwaardige horeca gelegenheid.

De hoofdingang bevind zich nu tegen de zijgevel van het huidige recreactiebad. Wanneer je door de deuren heen kijkt zie je het lege recreatiebad liggen. In april 2021 moet het volledige oude zwembad gesloopt zijn.

Kleedkamers

De rondleiding ging verder door naar de kleedkamers. Deze zijn ruim opgezet. De individuele hokjes zijn een stuk groter en ook de groepskleedkamers zijn groter opgezet. De kleedkamers zijn ook te betreden met een rolstoel. Via de kleedkamers en douches kun je de baden bereiken.

Doelgroepen bad

Het nieuwe ‘recreatie bad’ wat nu doelgroepen bad heet, heeft een volledig beweegbare bodem. Er is ook een peuterbad en veel sfeerverlichting. De glijbaan bevind zich aan de kopse kant van het bad in een aparte ruimte.

Het wedstrijdbad

Het bad waar wij gaan zwemmen, het wedstrijdbad, is iets dieper en een baan breder. Het bad is omringd met een soort tribune. De bar is dichtbij en kun je vanuit het water zien.

Onder de glijbaan is er een materialen hok gemaakt. We delen dit met de TTB. De deur is voorzien van tekst met de naam van onze club.

In augustus zullen we gaan starten met proefzwemmen in het nieuwe bad. De laatste les in het oude bad is op typisch Aquafauna wijze afgesloten…