Beste allemaal,


We hebben van sommige leden vragen gekregen zoals “wanneer kunnen we weer zwemmen?”. Een goede vraag maar we hebben helaas nog geen goed antwoord. Er is in beperkte mate weer zwemactiviteit in het zwembad toegestaan vanaf komende maandag. Het protocol dat de KNZB en anderen heeft opgesteld maakt het nog niet eenvoudig.

  • Thuis eerst douchen en al omkleden
  • Geen gebruik maken van de toiletten
  • Eenrichting verkeer
  • Anderhalve meter afstand
  • In banen zwemmen en niet inhalen

Deze regels moeten worden vertaald naar instructies door SenW, onze zwembadbeheerder. Die laten vandaag op hun site nog weten dat ze hierover overleg voeren. Lijkt mij ook logisch want zij hebben straks, naast onze eigen afstand en hygiëne discipline, ook een grote verantwoording in deze.

Zodra wij wat vernemen van SenW en het is mogelijk om weer binnen te zwemmen laten we dat uiteraard weten.

Buiten zwemmen

Inmiddels hebben we ook al mensen al dan niet met pak zien zwemmen in De Oude Rijn, De Enkele en Dubbele Wiericke, de Reewijkse plassen en de Oosterschelde. Brrrrrr. Maar de temperatuur gemeten in de Oude Rijn is 17°C maar de surfplas zal vanwege diepte nog wel kouder zijn. Toch gaan we donderdag 14 mei maar eens testen of het met een pak aan in Reeuwijk mogelijk is, al is het maar een kwartiertje. Ruimte genoeg om afstand te houden. Vooralsnog is we: Jaap, Wouter en ondergetekende.

Maar als je denkt: ik wil ook meedoen en je hebt een pak laat ons dat weten. In elk geval tot 10 personen EN met gepaste afstand mogen we deze activiteit starten.

Wordt vervolgd….
Namens het bestuur van Aquafauna
Rob van Tiel