Bijna 5 maanden geleden was onze laatste les in het zwembad. Kun je je het nog herinneren? We hoopten op een lockdown van 5 weken en dan weer te kunnen zwemmen. Dat werd dus veel langer en inmiddels in het alweer voorjaar. Nu het buiten weer wat langer licht is, de avondklok niet meer geldt, de besmettingen teruglopen en het weer wat beter wordt, kunnen we weer gaan zwemmen!

Warm water

Het buitenbad is opgeleverd, het water is helder en gereed voor gebruik. Het zwembad heeft ons bestuur benaderd met de vraag of wij hiervan gebruik willen maken. Rob en Paul hebben vorige week een duik genomen in het (warme!) water van het buitenbad om te proberen. Het water wordt momenteel verwarmd tot een temperatuur van 24 graden. Ter vergelijking: dat is ongeveer net zo warm als het doelgroepenbad, het wedstrijdbad is kouder. De luchttemperatuur is uiteraard per week verschillend, dus de gevoelstemperatuur is variabel.

Beide proefzwemmens vonden het goed te doen als je in beweging blijft. Je kunt natuurlijk altijd een wetsuit aandoen als je die hebt. Conclusie: als je wilt zwemmen kan dat vanaf 6 mei iedere week van 20.00 tot 21.00 uur. Let op er is geen tweede uur! Let op: 13 mei is Hemelvaart en zwemmen we niet!

Oude Rijn zwemmen

Het zwembad heeft ons ook direct de vraag gesteld of Aquafauna gebruik wil maken van het buitenbad in de zomerperiode. Normaliter zwemmen we in de zomer altijd in de Oude Rijn, maar misschien zijn er leden die graag in het zwembad door zwemmen. Via onderstaande poll willen we jullie mening weten.

    Als je stemt vergeet niet op versturen te klikken.

    Tot aanstaande donderdag!